Μέτρα προφύλαξης κατά του COVID-19 για κουρεία και κομμωτήρια

Μέτρα προφύλαξης κατά του COVID-19 για κουρεία και κομμωτήρια

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο σειράς οδηγιών προς επαγγελματίες διαφόρων επιχειρήσεων με στόχο την ομαλή λειτουργία τους και εφαρμογή μέτρων προφύλαξής που θα πρέπει να εφαρμόζουν με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του COVID-19, προτρέπουν τους υπεύθυνους των κουρείων/κομμωτηρίων να εφαρμόζουν τα πιο κάτω μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις τους.

Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης για το προσωπικό καθαριότητος:

– Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης. 

– Όλες οι επιφάνειες δάπεδα, πάγκοι, ταμεία, χώροι υγιεινής (δάπεδα, λεκάνες, νιπτήρες, κλπ.) πρέπει να διατηρούνται καθαρές και να απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

– Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, χρειάζεται συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, ανελκυστήρες, διακόπτες, βρύσες, κλπ.) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας (μίας χρήσης νάιλον ρόμπα προστασίας της συνήθους ενδυμασίας η οποία να αφαιρείται μετά την αποπεράτωση της εργασίας και να απορρίπτεται στους κάδους
απορριμμάτων).

– Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στον καθαρισμό των αντικειμένων και των επιφανειών, με τις οποίες ήρθε σε επαφή άτομο που εμφάνισε συμπτώματα ίωσης ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

– Οι πλαστικές σακούλες των κάδων, όταν γεμίζουν, πρέπει να δένονται σφικτά και να απομακρύνονται αμέσως. Τα γάντια πρέπει να είναι μίας χρήσης και μετά τη χρήση τους θα πρέπει να απορρίπτονται αμέσως στις πλαστικές σακούλες των κάδων απορριμμάτων. Τα απορρίμματά θα πρέπει να τοποθετούνται σε διπλή σακούλα και να φυλάγονται έξω από τα κουρεία/κομμωτήρια σε χώρους συλλογής σκουπιδιών.

DISICIDE
Απολυμάνσεις με βάση το νερό, Προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης για Κομμωτήρια, Spa, Τατουάζ, Κομμωτήρια και Σαλόνια Ομορφιάς.
Μάρνη 47, Αθήνα, Τηλ.: 210 5226 671Fax: 210 5240 629
Web: https://disicide.aska.grEmail: info@disicide.aska.gr